Kauplused

Palun sisesta e-posti aadress.

Palun sisesta õige e-posti aadress.

Täname! Link on jagatud.

Kalatakod värske ananassisalsaga

u 30-40 minutit
neljale

Palun sisesta e-posti aadress.

Täname! Võtame teiega varsti ühendust.

KOOSTISOSAD
8 pehmet minitortiljat
50 g salatisegu
1 avokaado
1-2 laimi
700 g tursafileed (või muu eelistatult valge, sarnast tüüpi kala, aga sobib ka lõhe või forell)
1 tl suitsupaprikapulbrit
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,25 tl Cayenne’i pipart
1 sl hakitud koriandrit
1 sl õli
Salsa:
¼ värsket ananassi, kooritud ja keskmine puine osa eemaldatud
1 väike punane sibul
100 g kurki
2-3 sl marineeritud jalapenoviile
suur peotäis koriandrilehti
1 laim
Toorained leiad:
Valmistamine

Eemalda kalalt nahk, lõika kala väikesteks paarisentimeetri suurusteks tükkideks ja maitsesta suitsupaprika, vürtsköömnete, Cayenne’i pipra, hakitud koriandri ning soola-pipraga. Lisa õli, sega läbi ja jäta maitsestuma. Salsa valmistamiseks haki ananass, kurk ja sibul väikesteks tükkideks ning haki ka jalapenoviilud ning koriander. Sega kõik kokku ja maitsesta laimimahlaga ja lisa soovi korral ka 1 sl jalapeno marinaadi. Lülita ahi 220 kraadi juures grillrežiimile ja laota kalatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta ahju ülemises osas umbes 5 minutit, kuni kalatükid on küpse moega ja mahlased. Samas ahjus saad soojendada kohe ka tortiljad, kuid võid need ahju soojenemise ja kala küpsemise ajal ka hoopis kuumal pannil mõlemalt poolt jumekaks küpsetada.

Tako valmistamiseks täida tortilja sobivas koguses salati, kalatükkide ja salsaga ning lisa mõned avokaadotükid. Soovi korral täienda veel jalapenoviilude ja laimimahlaga.

Põnevaid retsepte ja toidu-uudiseid on meil veel. Et neist kõigist kenasti osa saada, jäta meile oma e-posti aadress ja kohe, kui järgmisi teadmisi jagame, oled esimeste seas!

Palun täitke nõutud väljad.

Palun sisesta õige e-posti aadress.

Täname! Olete liitunud uudiskirjaga.