Kauplused

Palun sisesta e-posti aadress.

Palun sisesta õige e-posti aadress.

Täname! Link on jagatud.

Hummusevaagen köögiviljadega

30 minutit
Vegan, gluteenivaba
neljale

Palun sisesta e-posti aadress.

Täname! Võtame teiega varsti ühendust.

KOOSTISOSAD
400 g konserveeritud kikerherneid
50 g seesamipastat e tahiinit
1 väike küüslauguküüs
1-2 sl sidrunimahla
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
1-2 sl oliiviõli
1 tl harissat (soovi korral)
soola-pipart
Lisaks:
3 sellerivart
2-3 porgandit
5 redist
peotäis lillkapsaõisikuid
50 g oliive
hakitud peterselli
Toorained leiad:
Valmistamine

Kurna kikerherned ja kalla potti. Lisa vett niipalju, et kikerherned oleksid kaetud ja lisa potti ka jahvatatud vürtsköömned. Keeda keskmise kuumuse juures umbes 10 minutit. Kurna, kuid jäta vesi alles. Kalla soojad kikerherned blenderisse ja lisa tahiini, kergelt hakitud küüslauk ja sidrunimahl ning veidi kikerherneste keeduleent. Töötle ühtlaseks ja vajadusel lisa vahepeal veel järk-järgult vett, kuni saad kreemja koostise. Maitsesta soola-pipraga ja vajadusel lisa veel sidrunimahla. Tõsta jahtunud hummus vaagnale ja nirista peale oliiviõli – soovi korral sega see eelnevalt vürtsika harissaga. Lisa hakitud petersell, ampsusuurusteks tükkideks lõigatud köögiviljad ja kalla sekka ka mõned oliivid.

Põnevaid retsepte ja toidu-uudiseid on meil veel. Et neist kõigist kenasti osa saada, jäta meile oma e-posti aadress ja kohe, kui järgmisi teadmisi jagame, oled esimeste seas!

Palun täitke nõutud väljad.

Palun sisesta õige e-posti aadress.

Täname! Olete liitunud uudiskirjaga.