Kauplused

Palun sisesta e-posti aadress.

Palun sisesta õige e-posti aadress.

Täname! Link on jagatud.

Sinimerekarbid chorizoga

u 20 minutit
kahele-kolmele

Palun sisesta e-posti aadress.

Täname! Võtame teiega varsti ühendust.

KOOSTISOSAD
1 kg sinimerekarpe
100 g Matsimoka chorizo salaamit
1 punane sibul
3 küüslauguküünt
0,5 tl kuivatatud tüümiani
300 g tomateid
2 dl kuiva valget veini
oliiviõli
soola, pipart, veidi suhkrut vajadusel
serveerimiseks saia ja hakitud peterselli
Toorained leiad:
Retsepti autor:
Britt Paju
Valmistamine

Puhasta ja loputa karbid ning eemalda kõik katkised karbid ning need, mis on avatud ja pärast kerget koputamist ei sulgu.

Tükelda chorizo ja prae sügavamas pannis koos vähese õliga krõbedaks. Eemalda pool vorstist ja jäta ootele. Ülejäänule lisa hakitud sibul ja küüslauk ning kuumuta u 5 minuti jooksul, kuni sibul on pehmenenud. Lisa hakitud tüümian ja tomatid ja kuumuta segades veel 5 minutit, kuni ka tomatid on pehmenenud.

Kalla pannile vein, lase kõrge kuumuse juures paar minutit keeda ning maitsesta leem soola, pipra ja vajadusel näpuotsatäie suhkruga. Lisa karbid ja kata pann kaanega. Kuumuta 4 minutit, seejärel sega ja kuumuta kaane all veel paar minutit, kuni kõik karbid on avanenud. Kui mõni karp siiski suletuks jäi, eemalda see pannilt ja viska minema.

Serveeri karpe koos leeme ja saiaga ning pudista peale järele jäänud krõbedaid chorizotükke ja hakitud peterselli.

Retsepti autor:
Britt Paju

Põnevaid retsepte ja toidu-uudiseid on meil veel. Et neist kõigist kenasti osa saada, jäta meile oma e-posti aadress ja kohe, kui järgmisi teadmisi jagame, oled esimeste seas!

Palun täitke nõutud väljad.

Palun sisesta õige e-posti aadress.

Täname! Olete liitunud uudiskirjaga.